На този етап няма да се свиква Консултативният съвет по национална

...
На този етап няма да се свиква Консултативният съвет по национална
Коментари Харесай

Радев извънредно! Има ли заплаха за България

На този етап няма да се привиква Консултативният съвет по национална сигурност. Това стана ясно от думите на президента Румен Радев, който коментира напрежението в Близкия изток и възможните закани за България.

" Службите за сигурност работят интензивно и сега най-важното е да не се позволява некадърно вмешателство в тяхната работа и продължение на опитите за тяхната политизация ", уточни президентът.
-->
" Обобщените данни от отчета на Националният контратерористичен център демонстрираха, че към момента няма директна опасност за националната сигурност. Аз чакам службите да продължат да работят умерено и отговорно. Ако има смяна в ситуацията, съм подготвен да свикам КСНС ", акцентира Румен Радев.

Той разяснява и опитите за ремонти в Конституцията, които обаче предходната седмица не минаха на първо четене в Народното събрание.

" Настоящото Народно събрание няма нито легитимност като социална поддръжка, нито задоволително гражданско посланичество като гласоподаване на последните избори, за да пренаписва българската Конституция. Партиите, които напират да пренапишат публичния контракт нямат съгласно мен моралната легитимност да го вършат, тъй като те събират парламентарна поддръжка с цената на изменничество на личните си гласоподаватели. Така че на всички е ясно, че тези напъни за замяна се вършат най-много с цел да се оправдае безпринципната коалиция ", счита президентът Радев, съобщи " ДарикНюз ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР